Recerca i extracció contenidors del port de Palamós

El fort vent del passat 11 de desembre va desplaçar diversos contenidors i quatre d’ells van acabar sota el Port de Palamós.

També ple part de la platja de la biomassa que estava pendent de ser carregada. La forta corrent i la força del vent van omplir gran part de la Platja Gran de Palamós, sobretot a la zona de les barques, que van quedar cobertes de petits trossets de fusta de pi.

Els forts vents que es van registrar van arribar a 134 km / h registrats a Port Bou, a l’Alt Empordà provocant un fort onatge i corrents dins la mateixa Badia de Palamós.

Per treure als Contenidors, que flotaven a l’aigua, primer es va cridar als bombers que van passar a part a Salvament Marítim i Protecció Civil de la Generalitat al mateix temps va activar l’alerta del Ventcat, el pla especial d’emergències per reg de vent.

I finalment ens van avisar a Professional Dive Center Palamós per localitzar els contenidors, que a causa dels corrents es van desplaçar per tota la Badia.

Per a l’extracció de la quatre contenidors, vam estar tot un dia per a la recerca i inspecció de la zona i un altre per a l’extracció.

Varem utilitzar una embarcació com a base de treball i per una altre com a suport. L’equip per l’extracció del contenidors estava format per cinc submarinistes professionals.

Per l’elevació dels consentidors utilitzarem els globus elevadors, un cop a dalt ela varem remolcar  fins a la base de la grua a peu de port per a la seva posterior extracció.