La feina va consistir reflotar embarcació d’esbarjo  embarrancat a les roques de les Illes Formigues  traslladar-lo fins al port de Palamós. El iot tenia 400 litres de gasoil dins del tanc però sortosament no es va escampar el combustible per l’aigua.

Tres persones van resultar ferides després que un iot xoqués de nit contra les roques de les illes Formigues i hi quedés embarrancat.

En aquell moment, els quatre tripulants -dos homes i dues dones- de l’embarcació d’esbarjo de motor d’onze metres d’eslora van donar l’avís al telèfon 112 d’emergències i ràpidament, es va activar a Salvament Marítim.

Rescat Dive Center palamós
Rescat Dive Center palamós

Es va activar l’embarcació Salvamar Sirius del port de Palamós i l’helicòpter Helimer de Reus. A més, des de la Marina es va demanar suport als vaixells que hi havia aprop. En poc menys de 20 minuts, la Salvamar es va atansar fins al lloc de l’accident i un cop allà van decidir desactivar l’helicòpter. Els efectius de Salvament van emportar-se dues persones i un pesquer, l’Agneta, va transportar també les altres dues persones cap al port de Palamós.

Un cop allà, tots tres van estar traslladats en estat poc greu a l’hospital de Palamós en ambulàncies del SEM que ja esperaven els tres ferits.

Els quatre tripulants en el moment dels fets venien de Cadaqués i tenien previst anar a la marina de Palamós a passar la nit.

Sembla que es van embarrancar per la gran velocitat que van agafar mentre navegaven i no van veure les roques.

El propietari de l’embarcació va contractar a Professional Dive Center Palamós  per poder reflotar l’embarcació i així traslladar-la fins al port de Palamós. El iot tenia 400 litres de gasoil dins del tanc però sortosament no es va escampar el combustible per l’aigua.

Es va portar a terme finalment el reflotament de l’embarcació d’esbarjo amb  molta cura ja que era una tasca laboriosa i estavem pendents d’un possible canvi de temps a causa de les pluges i en conseqüència, més possibilitat de mala mar.

Les feines de reflotament van costar més del que estava previst previst perquè a causa de l’accident es va produir un forat al casc del vaixell i per evitar que s’enfonsés van posar-hi com uns flotadors i la van remolcar fins al port.

PDF